November 07, 2007

More Wild Turkey wanted

The owner of Wild Turkey Bourbon whiskey, Pernod Ricard, has recently announced that it is to expand the production of Wild Turkey in Kentucky. The reason is that the annual sales volume of Wild Turkey reached the 1 million case mark (9 million liters worldwide) for the first time ever. It seems that the demand is higher than the supply. Do not worry, there will be enough Wild Turkey for every Bourbon fan soon, as they are ready to invest US$ 35 million in order to double the production capacity (including new warehouses for ageing and storing). For me this news is a bit of a surprise as Wild Turkey is not so known and popular at this end of the world. It was sold only 10 cases (100 liters) in Hungary last year. But after some investigation it became clear that the Americans, Aussies, South Africans are drinking it like fish.

A Wild Turkey Kentucky Bourbon whiskey tulajdonosa, a Pernod Ricard, nemrégiben jelentette be, hogy növelni akarja a Wild Turkey termelés mennyiségét, mivel idén először az éves eladásaik átlépték a 1 millió kartonos (9 millió literes) bűvös határt. Úgy érzik kevesebbet termelnek mint amennyire igény van. Nyugi, nem kell aggódni, lesz elég Wild Turkey mielőtt a Kentucky Bourbon whiskey rajongók teljesen kiszáradnának. A vállalat ugyanis kész 35 millió USD-t invesztálni a termelési kapacitások (beleértve az érleléshez és tároláshoz szükséges új raktárházak építését is) megduplázására. A hír egyébként engem egy kissé meglepett, mert a fene se gondolta, hogy a Wild Turkey ilyen nagy márka, hiszen mifelénk nem sokan ismerik és még kevesebben szeretik. Magyarországon tavaly mindössze 100 litert adtak el belőle. De némi informálódás után megtudtam, hogy az amerikaiak, ausztrálok és dél-afrikaiak isszák mintha kötelező lenne.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home