December 31, 2005

SMWS - Tasting no.2

Last day of 2005. I thought at Christmas, that I spend my time tasting whiskies with friends at home. Or maybe mixing some good blends on New Year's Eve. But I was lucky enough to attend SMWS tasting session again. 5 great cask strength Scotch single malts:
- Glenkinchie 17YO 58.2% ... the classic Lowland single malt
- Aultmore 17YO 56.6% ... a Speyside whisky with an interesting "freshly-distilled" background taste
- Talisker 15YO 59.4% ... smokier than some Islay whisky
- Springbank 16YO 52.8% ... one of the last mohicans from Campbeltown
- Caol Ila 25YO 59.9% ... maybe the less peaty Islay whisky I've ever tasted.
Nice group of whiskies. Although I'm already a member of SMWS, but I still find the 40 euro "tasting fee" too expensive for the price-sensitive Hungarian whiskyfans. I guess there are only some of such whisky freaks like me, who are ready to pay so much for tasting those great whiskies.

2005 utolsó napja. Karácsonykor úgy gondoltam, hogy már csak barátokkal otthon kóstolgatok whiskyt vagy maximum ma éjjel iszunk néhány remek whisky longdrinket. Aztán mégis voltam olyan szerencsés, hogy ott lehettem a SMWS második whisky kóstolóján. 5 kiváló skót maláta whisky volt ismét terítéken:
- Glenkinchie 17YO 58.2% ... a klasszikus whisky a skót Alföldről
- Aultmore 17YO 56.6% ... egy speyside-i whisky eléggé érdekes "frissen lepárolt" whisky mellékízével
- Talisker 15YO 59.4% ... amely füstösebb néhány Islay szigeteki whiskynél is
- Springbank 16YO 52.8% ... Campbeltown egyik utolsó mohikánja
- Caol Ila 25YO 59.9% ... talán az egyik legkevésbé tőzeges Islay whisky, amit valaha is kóstoltam.
Jóllehet már SMWS tag vagyok, azonban továbbra is túl drágának találom a 8000 forintos "beugrót" az árérzékeny magyar whiskyrajongóknak. Valahogy az az érzésem, hogy csak néhány hozzám hasonló olyan whisky-őrült van, aki hajlandó ennyit áldozni e különkeges whiskyk kóstolására, amikor ugyanennyiért már bőven kap egy egész üveg remek maláta whiskyt valamely nagykereskedőnél.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home