June 05, 2006

Tasting Maker's Mark again

From time to time I forget how nice the best bourbon (so far) can be. I've got some botles of Maker's Mark hidden in my secret cupboard. I've just opened one recently to enjoy its wonderfully smooth taste again.
Maker's Mark is acknowledged by experts to be the world's best bourbon. "The noblest of all bourbons" says Michael Jackson, internationally acclaimed writer on spirits. The secret of Maker's Mark derives from its unique recipe, which utilizes mild winter wheat as its flavours grain unlike pungent rye found in other American whiskeys. Let's see how I find it's tasting notes.

Colour
Light amber

Nose
Rich, full, replete with clove and wood aromas - a bit brandy like

Taste
Light, spicy flavour with a hint of butterscotch - wonderfully smooth

Finish
Short (as it should be) and remarkably clean.

Időről időre elfelejtem, milyen finom is tud lenni a világ számomra eddigi legjobb bourbon whiskyje. Van itthon egy-két üveg elrejtve a szekrényben. Nemrégiben kinyitottam egyet, hogy újra élvezhessem a gyönyörűen lágy és kerek ízét.
A Maker's Mark-ot nagyon sok hozzáértő a világ egyik legjobb bourbon whiskyjének tartja. "A legnemesebb bourbon whisky" mondja róla Michael Jackson, az elismert whisky-szakíró. A Maker's Mark titka különleges receptjéből ered, mivel más amerikai whiskeyktől eltérően a rozs helyett a Maker's Mark lágy téli búzát használ. Nos, nézzük, hogy látom én a karakterét:

színe
világos borostyán szín

illata
gazdag, telt illat, telítve fokhagymás és fa-aromákkal - egy kissé brandy-szerű

íze
könnyű, fűszeres íz némi tejkaramellás árnyalattal - csodálatosan lágy

utóíze
rövid (amilyennek lenni kell) és rendkívül tiszta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home